Over wijnontdekkers

een wijnontdekkingsreis

wines

Vanuit onze wijnopleiding hebben we vooral te maken gehad met conventionele wijnen. Dit was boeiend en erg handig, omdat je leert proeven op basis van bekende smaakprofielen, maar juist het proeven van onbekendere wijnen geeft een mooie blik in de wereld van wijn.

De nieuwste Bordeaux, Barolo of Bourgogne is eigenlijk niet meer als de zoveelste jaargang. Nieuw vind je bij ons! Minder bekende gebieden en minder bekende druiven.

In onze zoektocht naar nieuwigheden, bezoeken we wijnhuizen die nog steeds niet zijn getransformeerd in wijnverwerkende bedrijven, die meer tijd besteden aan praten over hun wijngaarden en wijnen dan aan de robotisering van hun toeleveringsketen en wereldwijde uitbreiding van het merk.

Ze verkopen hun kleine productie voornamelijk regionaal en nationaal en hebben moeite om naar Nederland te exporteren, omdat:

De wijngebieden waartoe ze behoren zijn nog steeds niet bekend bij de nederlandse consument.

Hun ambachtelijke productiemethoden leveren een hogere verkoopprijs op dan hun tegenhangers in het industriële proces.

Daarom worden ze gezien als stockhoudingsrisico door importeurs en winkelketens die zich primair richten op optimalisatie van magazijnrotatie.

Dit is waar wijnonderzoekers voor staan. Samen wijn kopen tegen veel betere prijzen dan dat alleen te doen. Daarnaast de vrijheid te hebben om te beslissen welke wijnen we willen genieten van wijnmakers wiens passie het is om de best mogelijke wijn te produceren.

© WijnOntdekkers

Eindhoven

BTW-NL236293497B01